Moslavina je prošli tjedan  po prvi puta obilježavala Međunarodni dan georaznolikosti.

Bilo je tu dosta različitih aktivnosti.

NAFTA U MOSLAVAČKOM PODZEMLJU – porijeklo, nastanak i potraga za njom. Aktivnost  je uključivala prezentaciju shematskog modela podzemlja na izložbenom prostoru koji predstavlja generalizaciju građe podzemlja na relaciji Popovača- Stružec. Odvijala se i izložba KRISTALI I STJENE MOSLAVAČKE GORE. Odvijala se i GEOLOŠKA ŠETNJA  s početkom na jezeru Mikleuška.

Učenički dom Kutina bio je uključen u jednom malom segmentu. U osnovnoj  školi Mate Lovraka prikazali smo prezentaciju MOSLAVAČKA GORA. Okupili su se  učenici sedmog i osmog razreda, naizmjence. Osim prikaza geološke raznolikosti, željeli smo i potaknuti učenike na posjete, pješačenja i istraživanja na Moslavačkoj Gori. Dobro su prihvaćeni i legende moslavačkog kraja. Mlađi učenici su se također uključili sa svojim poznavanjem moslavačkog kraja

Profesorica V. Vidiček Dam bila je naš domaćin i uključila se s geološkom izložbom u knjižnici svoje škole. Kao gosti došli su predstavnici LAG Moslavina koji su i suorganizatori ove manifestacije.

Zahvaljujemo se prezentatoricama Tiji Horvat , Sari Martić i Pauli Matošić, koje su strpljivo, poput iskusnih učiteljice prezentirale prikupljene informacije sa prezentacije, te voditeljice programa odg. Irene Šuljok.

Skip to content