U našem Učeničkom domu obilježili smo Dan hrvatskog olimpijskog odbora. Učenici su se okupili u dvorištu doma gdje su od naših odgajateljica čuli ponešto o tome zašto smo se okupili i što znači duh olimpizma. Nakon toga učenici su se pripremali za igre u kojima su se natjecali.

Prva igra je bila nošenje jaja u žlici. Natjecale su se  dvije sestre Sara i Lucija iz 1.  i 4. odgojne skupine. Neizvjesna borba odvijala se u igri gdje je starija sestra pobijedila za malu razliku u vremenu. Trenutno u našem domu ima puno učenika koji su se upisali ove godine, a već u Domu imaju stariju braću i sestre.

Od igara još smo igrali: slobodno bacanje u koš, potezanje užeta, skok u dalj i graničar. Prvi razredi pokazali su zavidne vještine. Sport im neće biti stran. Prva odgojna skupina je osvojila jedno prvo i dva druga mjesta.

Za Olimpijski dan svi učenici su se dobro zabavili i pokazali smo opet i ove godine veliko zalaganje i podršku unutar odgojne skupine. Sve je prštalo od entuzijazma i sportskog duha.

Novinarka: Antonela Tepeš

Skip to content